Mafini su odličan predlog kada želite da se zasladite, a ako ih napravite u slanoj varijanti možete da ih poslužite za doručak ili večeru. Mafini nisu komplikovani za pripremu, a kako je sada sezona borovnica, iskoristite ih na pravi način. Napravite mekane i slasne mafine sa borovnicama koje možete da poslužite i kada vam dođu gosti. 

Sastojci:

  • 255 g brašna 
  • 150 g šećera 
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 230 ml mleka 
  • 85 g putera 
  • 2 jajeta 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 250 g borovnica

Recept za mafine sa borovnicama: 

Kalup za mafine obložite paprinim kalupima, pa poprskajte uljem. U posudi pomešajte prosejano brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, pa sipajte mleko, vanilu i istopljenu puter. Sve lepo sjedinite, pa pomešajte mokre i suve sastojke. Stavite po kašiku testa u svaki kalup, pa u preostalo testo dodajte borovnice. Promešajte i sipajte preostalo testo (sa borovnicama) u kalup. Pospite šećerom, pa pecite u zagrejanoj rerni oko na 180°C oko 25 minuta. Ohladite mafine u kalupu, pa ih izvadite.

Mafini sa borovnicama  Instagram/cookfasteatwell

Pročitajte i ovo: Jednostavan recept za čupavce u obliku mafina

BONUS VIDEO: 

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Instagram/Healthy Food Addiction

StvarUkusa/S.B.