Tradicionalne francuske palačinke sa puterom

Francuske palačinke su decentnog ukusa, a opet tako drugačije od običnih.

Shutterstock

Sastojci:

  • 125 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 30 g putera

Recept za francuske palačinke:

Kako biste napravili francuske palačinke, u posudu za mešanje prosejte brašno i so da biste uklonili sve grudvice, pa ih ostavite na stranu. Rastopite puter u malom tiganju i takođe ga stavite na stranu da se ohladi. U manju posudu za mešanje razbijte dva jajeta i sipajte mleko. Upotrebite žičanu mutilicu da sastojke dobro sjedinite.

Sipajte 1/3 mešavine jaja i mleka u činiju sa suvim sastojcima. Mutilicom dobro sjedinite sastojke, dok više ne bude grudvica. Dodajte još 1/3 i ponovite postupak. Na kraju dodajte preostale vlažne sastojke i otopljeni puter. Umutiti da se sjedini. Pokrijte posudu i stavite u frižider na najmanje 30 minuta ili preko noći, jer se tako testo neće cepti tokom pečenja.

Izvadite posudu iz frižidera i brzo umutite smesu. Zagrejte tiganj za palačinke na srednjoj vatri. Podmažite ga sa malo putera i sipajte 80 ml mešavine za palačinke. Nagnite tiganj da ravnomerno rasporedite testo. Pecite na srednjoj laganoj vatri oko minut.

Okrenite palačinku i pecite na drugoj strani oko 30 sekundi. Ponovite sa preostalim testom, podešavajući toplotu ako se palačinke kuvaju prebrzo ili dobijaju previše boje. Napunite ih svojim omiljenim filovima i umotajte ili preklopite na četvrtine. Možda ćete želeti da napravite i flambirane palačinke.

Pročitajte kako se prave viralne palačinke od sira i krompira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za palačinke od sira i krompira  instagram recipeincaption

StvarUkusa