1. Keks stavite u veću kesu za zamrzivač pa ga izdrobite oklagijom.


Sastojci:

Za testo:
250 g keksa
100 g putera

Za krem od lubenice:
250 g očišćene lubenice
3 lista želatina
400 g svežeg neslanog sira
2 dl slatke pavlake

Za krem od jogurta:

1,5 dl jogurta
sok od 1 limuna
5 listova želatina
4 dl šlaga

I još:

kuglice lubenice i dinje

2. Otopite puter i s keksom zamesite testo. Okrugli kalup (prečnik 26 cm) obložite masnim papirom, sipajte pripremljeno testo i pritisnite.

2. Prepolovite lubenicu, kašikom vadite kugle i poređajte po testu, a nekoliko ostavite za ukrašavanje.

3. Za prvi krem ispasirajte ostatak lubenice i malo zagrejte. Potopite želatin u malo vode, ocedite i dodajte u smesu. Umešajte svež sir pa masu hladite oko pola sata. Zatim čvrsto ulupajte pavlaku i dodajte u želirajući krem. Nafilujte koru od keksa i poravnajte.

4. Za drugi krem pomešajte jogurt s limunovim sokom. Želatin potopite u vodu pa ga zagrejte na pari. Ocedite želatin i dodajte u masu s jogurtom. Dobro promešajte i ostavite pola sata da se hladi. Čvrsto ulupajte šlag i dodajte uželirajući krem. Premažite ga preko krema od lubenice i hladite tortu 4 sata. Skinite prsten.

5. Tortu ukrasite kuglicama voća, pa pospite šećerom u prahu.