1. Keks stavite u veću kesu za zamrzivač pa ga izdrobite oklagijom.
2. Otopite puter i s keksom zamesite testo. Okrugli kalup (prečnik 26 cm) obložite masnim papirom, sipajte pripremljeno testo i pritisnite.
2. Prepolovite lubenicu, kašikom vadite kugle i poređajte po testu, a nekoliko ostavite za ukrašavanje.
3. Za prvi krem ispasirajte ostatak lubenice i malo zagrejte. Potopite želatin u malo vode, ocedite i dodajte u smesu. Umešajte svež sir pa masu hladite oko pola sata. Zatim čvrsto ulupajte pavlaku i dodajte u želirajući krem. Nafilujte koru od keksa i poravnajte.
4. Za drugi krem pomešajte jogurt s limunovim sokom. Želatin potopite u vodu pa ga zagrejte na pari. Ocedite želatin i dodajte u masu s jogurtom. Dobro promešajte i ostavite pola sata da se hladi. Čvrsto ulupajte šlag i dodajte uželirajući krem. Premažite ga preko krema od lubenice i hladite tortu 4 sata. Skinite prsten.
5. Tortu ukrasite kuglicama voća, pa pospite šećerom u prahu.