1. Rernu zagrejte na 170 stepeni. Nauljite pleh prečnika 15-18 cm.
2. Neka jaja budu sobne temperature. Razdvojte žumanca i belanca. Čokoladu sitno iseckajte.
3. Čokoladu otopite na pari. Pogledajte i Kako da otopite čokoladu
4. Belanca umutite u čvrst šam. Pogledajte i Saveti za savršen šam od belanaca
5. Pomešajte otopljenu čokoladu i žumanca.
6. Smesi sa čokoladom dodajte pažljivo polovinu šama i polako promešajte.
7. Postepeno dodajte i ostatak šama i sve pažljivo promešajte kako belanca ne bi spala.
8. Smesu sipajte u kalup. blago udarite kalupom o podlogu da izađu mehurići.
9. Pecite kolač oko 30-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa. Ne brinite ako je kolač ispucao i smanjio volumen.
Pogledajte i Najčešće greške u pripremi kora za tortu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta