1. Rastvoriti oko 80 g šećera u vreloj kafi . Želatin natopiti u hladnoj vodi. Izmešati žumanca, 20 g šećera i vanilin šećer, pa kremasto umutiti na pari. Dodavati u krem kafu, malo po malo i mutiti. Rashladiti masu, pa rastopiti oceđeni želatin, umešati i staviti u frižider na 30 minuta. Umutiti 250 ml slatke pavlake i umešati u krem kad počne da želira.


Sastojci:

130 g šećera
250 ml jake, sveže kuvane filter kafe
8 listova želatina
4 žumanceta
kesica vanilin šećera
550 ml slatke pavlake
160 g piškota
4 kašike viskija
3 kašike rendane čokolade

2. Obložiti peki papirom dno i ivice okvira za kolače (ø 26 cm). Sipati krem i hladiti oko 4 sata.

3. Izručiti želiranu masu na podlogu za kolače. Skratiti piškote tako da su duže za oko 3 cm u odnosu na debljinu želirane mase. Donje delove piškota poprskati viskijem i ređati uz želiranu masu po ivici. Umutiti pavlaku sa 30 g šećera i ukrasiti kolač, uz piškote. Posuti čokoladom i hladiti do služenja.