Profesionlani kuvar Bruno je na svom YouTube kanalu podelio recept za savršenu čokoladnu tortu koja se jednostavno pravi. Svi sastojci se umute, pa sipaju u neobičan kalup i ispeče se torta. Ovako pripremljena poslastica će ulepšati svaku svečanu trpezu, a najbolje od svega je što se na kraju preliva čokoladom i posipa pistaćima. Postoji milion recepata za čokoladnu tortu, a ovaj je ubedljivo najbolji jer sadrži i marcipan.
Sastojci:
- 180 g marcipana
- 90 g šećera
- 90 g smeđeg šećera
- 5 jaja
- 180 ml mleka
- 200 g brašna
- 40 g nezaslađenog kakaoa
- 4 g praška za pecivo
- malo likera
- Za ganaš:
- 150 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g pistaća
Recept za čokoladnu tortu sa marcipanom:
Pomešajte marcipan i obe vrste šećera, pa dobro umutite. Zatim postepeno dodajte jaje po jaje i nastavite da mutite. Zatim sipajte mleko, prosejani kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipajte u gumeni kalup, ako imate u obliku cveta ili neki drugi neočini oblik, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je torta spremna. Kada je zabodete u kolač mora da izađe suva. Isecite tanko dno torte (kako biste je stabilizovali), pa premažite likerom. Na kraju prelijte čokoladom koju ste istopili sa slatkom pavlakom i ukrasite seckanim pistaćima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem