Profesionlani kuvar Bruno je na svom YouTube kanalu podelio recept za savršenu čokoladnu tortu koja se jednostavno pravi. Svi sastojci se umute, pa sipaju u neobičan kalup i ispeče se torta. Ovako pripremljena poslastica će ulepšati svaku svečanu trpezu, a najbolje od svega je što se na kraju preliva čokoladom i posipa pistaćima. Postoji milion recepata za čokoladnu tortu, a ovaj je ubedljivo najbolji jer sadrži i marcipan.
Sastojci:
- 180 g marcipana
- 90 g šećera
- 90 g smeđeg šećera
- 5 jaja
- 180 ml mleka
- 200 g brašna
- 40 g nezaslađenog kakaoa
- 4 g praška za pecivo
- malo likera
- Za ganaš:
- 150 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g pistaća
Recept za čokoladnu tortu sa marcipanom:
Pomešajte marcipan i obe vrste šećera, pa dobro umutite. Zatim postepeno dodajte jaje po jaje i nastavite da mutite. Zatim sipajte mleko, prosejani kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipajte u gumeni kalup, ako imate u obliku cveta ili neki drugi neočini oblik, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Čačkalicom proverite da li je torta spremna. Kada je zabodete u kolač mora da izađe suva. Isecite tanko dno torte (kako biste je stabilizovali), pa premažite likerom. Na kraju prelijte čokoladom koju ste istopili sa slatkom pavlakom i ukrasite seckanim pistaćima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus