Ovo je najlepša čokoladna torta za koju je napisan recept, a za njene kore vam nije potreban nikakav preliv, jer su neverovatno mekane. Raskošan fil sa 2 vrste čokolade je ono što ovu tortu čini poptuno neodoljivom. Ako ste ljubitelj čokoladnih torti, a nema ko nije, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer smo sigurni da ćete uživati.
- Sastojci:
- Za kore:
- 12 jaja
- 6 kašike šećera
- 6 kašika brašna
- 4 kašike kakaoa
- 4 kašike mlevenih lešnika
- 220 ml ulja
- Za fil:
- 1 l mleka
- 4 kašike šećera
- 160 g pudinga od čokolade
- 125 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
- 400 g eurokrema
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa 6 belanaca umutite sa 3 kašike šećera u čvrst šne. Postepeno dodajte 6 žumanaca i nastavite da mutite, pa sipajte 110 ml ulja. Sjedinite mikserom i dodajte 3 kašike prosejanog brašna i 2 kašike kakaoa, kao i 2 kašike mlevenih lešnika. Lagano sjedinite i sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrajenoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite i drugu koru. Ostavite da se potpuno ohlade.
Puding pomešajte sa 300 ml mleka, tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko i šećer, pa kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i umutite. Dodajte i eurokrem, pa sjedintie mikserom.
Kore presecite po dužini na pola, tako da dobijete četiri tanke korice. Prvu koru premažite filom, stavite drugu koru, premažite filom, pa stavite treću koru i premažite filom. Na kraju stavite i četvrtu koru, pa tortu stavite u frižider da se stegne, kao i fil. Sutradan fil umutite da omekša, pa premažite celu tortu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem