TORTA SA ORASIMA I FILOM OD ŽUMANACA: Tajna je u korama koje se prave bez trunke brašna

Brza torta sa orasima.

Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Veoma jednostavan i lak recept za desert. Napravite tortu sa orasima u čije korice ne ide ni gram brašna. Fil je standardni od žumanaca tako da garantujemo da će vam se torta baš dopasti.

Ukoliko želite i zdravu varijantu bez šećera, zamenite ga eritritolom.

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 80 g šećera
  • 3 kašičica limunovog soka
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g putera

Priprema:

Odvojite belanca od žumanca. Belanca umutite, dodajte im 40 g šećera i kašičicu limunovog soka pa mutite još. U tu smesu od belanaca pažljivo umešajte mlevene orahe. Podelite smesu na 2 dela. U plehu, koji je obložen pek papirom izručite oba dela smese formirajući krug prečnika 16-18cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C 20-25 minuta. Pustite da se ohladi.

Za to vreme pripremite fil. Skuvajte žumanca sa slatkom pavlakom, dodajte ostatak šećera i limunovog soka. Mešajte dok se ne zgusne. Zatim prebacite fil u činiju i umutite sa puterom. Pustite da se ohladi. Filujte kora, fil, kora fil. Ukrasite čokoladom (opciono). Stavite u frižider na 2-3 sata da se stegne.

U Galeriji ispod pogledajte postupak:

Izvor: Stvar ukusa