KOKOS TORTA SA ČOKOLADOM: Od jeftinih sastojaka, a većinu njih već imate kod kuće - nedoljivo podseća na baunti

Napravite tortu po jednostavnom receptu koja neodoljivo podseća na Baunti čokoladicu.

Shutterstock

Ukoliko volite Baunti čokoladice, onda ćete ovu tortu obožavati! Svojim neodoljivim ukusom podseća na omiljenu čokoladicu, a veoma je kremasta i idealna za sve prilike. Lako se pravi, deca će je obožavati, a sigurno će vam svi tražiti recept.

Sastojci su jednostavni i sigurno većinu njih imate u kući. 

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 80 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 70 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • pola praška za pecivo
  • pola vanilin šećera

Za preliv:

  • 150 ml mleka
  • 2 kašike šećera

Za krem:

  • 350 ml mleka
  • 70 g šećera
  • 50 g griza
  • 100 g kokosa
  • 60 g maslaca
  • pola vanilin šećera

Za glazuru:

  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 C stepeni. Kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Penasto umutite jaja, vanilin šećer i šećer. Zatim dodajte ulje, mleko, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa opet sve umutite mikserom. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 minuta. Topao biskvit prelijte sirupom koji ste pripremili tako što ste zakuvali mleko s malo šećera. Za krem zagrevajte mleko u koje ste dodali šećer i vanilin šećer, pa pre nego što provri kratko skinite s vatre, pa umešajte griz i kokos. Vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta dok se ne zgusne. U gotov krem dodajte maslac isečen na kockice, mešajte dok se ne otopi, pa s kremom prelijte koru koju ste ostavili u kalupu. Za glazuru u manjoj šerpi pomešajte slatku pavlaku i čokoladu pa zagrevajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.

Izvor: Stvar ukusa