Sastojci:
Za koru:
- 90 g mlevenog keksa
- 56 g putera, otopljenog
- 50 g šećera
- ½ kašičice cimeta
Za fil:
- 226 g krem sira na sobnoj temperaturi
- 150 g šećera
- 110 g svetlo braon šećera
- ½ kašičice soli
- 4 velika jajeta sobne temperature
- 244 g ispasirane bundeve
- 120 g slatke pavlake
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kašike višenamenskog brašna
Pogledajte video:
Recept za čizkejk od bundeve:
Za čizkejk zagrejte rernu na 177 ° C. Umotajte dno kalupa za torte sa dva sloja aluminijumske folije i podignite foliju uz bočne strane kalupa. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i cimetom i izblendirajte pa dodajte otopljeni puter i opet promešajte.
Prebacite smesu u kalup za torte i pritisnite da dobijete ravan sloj. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok ne zamiriše i ne dobije tamno zlatnu boju na ivicama. Ostavite sa strane da se ohladi dok pravite fil. Ispecite u rerni bundevu, a zatim je ispasirajte.
Za fil smanjite temperaturu rerne na 148 ° C. U velikoj posudi mikserom umutite krem sir na srednjoj brzini dok smesa ne postane glatka, oko 1 minut. Dodajte šećer i so i mešajte na srednjoj temperaturi dok ne postane kremasto, oko 1 minut. Dodajte jaja, jedno po jedno.
Zatim dodajte pire od bundeve, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Odozgo pospite brašno. Mešajte mikserom na maloj brzini. Sipajte smesu preko pečene kore. Stavite kalup u veliku tepsiju i ubacite sve u rernu. Pažljivo napunite tepsiju sa dovoljno ključale vode da prekrije oko 2,5 cm kalupa.
Pecite oko 1 sat. Isključite rernu i ostavite vrata zatvorena. Ostavite čizkejk da se ohladi 1 sat u rerni bez otvaranja vrata. Izvadite kalup iz rerne i ohladite na sobnoj temperaturi na rešetki. Pokrijte peškirom ili papirnim ubrusom i ohladite preko noći ili najmanje 6 sati. Nakon toga izvadite čizkejk iz kalupa i ukrasite šlagom. Možda ćete želeti da napravite i čizkejk sa kruškama i medom.
Pročitajte kako se pravi čizkejk od šljiva
BONUS VIDEO
StvarUkusa