Sastojci:
Za koru:
- 100 g mlevenog keksa
- 3 kašike neslanog putera (otopljenog)
Za fil:
- 190 g bele čokolade
- 3 kašike mlečne čokolade, seckane
- 300 g punomasnog krem sira na sobnoj temperaturi
Za čokoladni preliv:
- 115 g mlečne čokolade
- 3 kašike mleka na sobnoj temperaturi
- 6 keksića po izboru
Priprema torte:
Mleveni keks pomešajte sa puterom pa utisnite na dno kalupa. Odložite u frižider dok pripremate ostalo. Za fil najpre pomešajte belu i mlečnu čokoladu pa otopite u mikrotalasnoj na pola minuta. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a za to vreme umutite mikserom krem sir pa dodajte topljenu čokoladu. Dobijeni fil prelijte preko podloge od keksa. odložite u frižider na sat vremena pre nego što stavite glazuru.
Za glazuru pomešajte čokoladu i mleko pa otopite u mikrotalasnoj. Svaki keksić dijagonalno umočite u glazuru od čokolade pa ostavite na pek papir. Preostalu glazuru prelijte preko torte. Odozgo poređajte keksiće.
Bonus video