Keks torta sa kremastim filom i čokoladnom glazurom

Isprobajte recept za ovu kremastu keks tortu koja se ne peče.

Printscreen/Youtube/Baking Cherry

Sastojci:

Za koru:

  • 100 g mlevenog keksa
  • 3 kašike neslanog putera (otopljenog)

Za fil:

  • 190 g bele čokolade
  • 3 kašike mlečne čokolade, seckane
  • 300 g punomasnog krem sira na sobnoj temperaturi

Za čokoladni preliv:

  • 115 g mlečne čokolade
  • 3 kašike mleka na sobnoj temperaturi
  • 6 keksića po izboru

Priprema torte:

Mleveni keks pomešajte sa puterom pa utisnite na dno kalupa. Odložite u frižider dok pripremate ostalo. Za fil najpre pomešajte belu i mlečnu čokoladu pa otopite u mikrotalasnoj na pola minuta. Ostavite nekoliko minuta da se ohladi, a za to vreme umutite mikserom krem sir pa dodajte topljenu čokoladu. Dobijeni fil prelijte preko podloge od keksa. odložite u frižider na sat vremena pre nego što stavite glazuru.

Za glazuru pomešajte čokoladu i mleko pa otopite u mikrotalasnoj. Svaki keksić dijagonalno umočite u glazuru od čokolade pa ostavite na pek papir. Preostalu glazuru prelijte preko torte. Odozgo poređajte keksiće.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kako iseći okruglu tortu na puno parčića  Instagram/doll_memories