Salata ili obrok od pečenog krompira u ljusci, pečenih semenki, kuvanih jaja i još po nešto. Jako ukusno i hranljivo. Ovakve salate su dobre da zamene obrok kada nemate vremena da kuvate ili kada ne znate šta biste spremali. Takođe, njih možete poslužiti za rođendane uz kiflice ili neko pecivo, za slave uz glavno jelo. Mogućnosti ima na pretek, zato krenimo sa spremanjem.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 5 jaja
- 1 čen belog luka
- pola kašičice senfa
- malo soli i bibera
- semenke od svega po 3 kašike (bundeva,suncokret, kikiriki...)
- 200 g kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 limun
Priprema:
Krompir ispecite u rerni zajedno sa ljuskom. Peče se na 220 stepeni, dok ne omekša. Skuvajte jaja. Krompir i jaja ogulite, pa izrendajte ili iseckajte. Ispecite semenke i izdrobite u secku ili čekićem za meso malo usitnite. Sve navedene sastojke izmešajte i uživajte u ukusnoj salati. U salatu se može dodati majonez ako volite. Prijatno!
Izvor: Serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem