Salata ili obrok od pečenog krompira u ljusci, pečenih semenki, kuvanih jaja i još po nešto. Jako ukusno i hranljivo. Ovakve salate su dobre da zamene obrok kada nemate vremena da kuvate ili kada ne znate šta biste spremali. Takođe, njih možete poslužiti za rođendane uz kiflice ili neko pecivo, za slave uz glavno jelo. Mogućnosti ima na pretek, zato krenimo sa spremanjem.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 5 jaja
- 1 čen belog luka
- pola kašičice senfa
- malo soli i bibera
- semenke od svega po 3 kašike (bundeva,suncokret, kikiriki...)
- 200 g kisele pavlake
- 2 kašike ulja
- 1 limun
Priprema:
Krompir ispecite u rerni zajedno sa ljuskom. Peče se na 220 stepeni, dok ne omekša. Skuvajte jaja. Krompir i jaja ogulite, pa izrendajte ili iseckajte. Ispecite semenke i izdrobite u secku ili čekićem za meso malo usitnite. Sve navedene sastojke izmešajte i uživajte u ukusnoj salati. U salatu se može dodati majonez ako volite. Prijatno!
Izvor: Serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus