Slane torte su specijaliteti koje domaćice obično pripremaju za slavsku trpezu. Obično se prave od oblandi, tost hleba ili palačinki. U nastavku pročitajte recept za slanu tortu od palačinki koje su najpre punjene pa prelivene. Toliko su sočne da im nećete odoleti.

  • Sastojci:
  • pečene palačinke
  • 100 g sira 
  • 100 g šunke
  • 50 g kulena
  • 3 kašike seckanih maslina
  • 1 - 2 jajeta
  • 20 g rendanog kačkavalja
  • Preliv:
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika sira
  • 1 jaje
  • malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Na dno tepsije posuti rendan kačkavalj i posuti malo seckanog kulena. Odozgo pokriti jednom palačinkom. U činiju staviti sir, jaje, seckanu šunku, seckan kulen i masline, malo rendanog kačkavalja i sve izjednačiti. U palačinku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice sa strane i širiko uviti i ređati u pleh. Tako do utroška materijala. U činiju sipati jogurt, jaje razbiti i umutiti, dodati malo sira i rendanog kačkavalja. Sve lepo izjednačiti i preliti palačinke. Odozgo posuti malo rendanog kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 35 minuta. 

Izvor: bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE