Bez domaće supe ne može da se zamisli pravi porodični ručak. A pileću supu jednostavno ne možemo zamisliti bez knedli. Domaće knedle supi daju posebnu draž, a obroku svečaniji ton. U nastavku pogledajte recept za supu i 3 načina kako da napravite knedle.
- Sastojci:
- pola pileta
- šargarepa
- celer
- 1 manji krompir
- 1 manji prepečen luk
- nekoliko zrna bibera, peršunov list, so, začin
Priprema:
Piletinu skuvati, pa iscepkati na sitno, a vodu u kojoj se kuvala sačuvati. Propržiti luk i šargarepu. Dodati ostalo povrće i meso. Naliti vodom od kuvanja mesa. Začiniti i krčkati dok povrće ne omekša.
Knedle za supu na prvi način: U tanjir staviti na vrh male kašičice masti (može i ulja) dodati jedno jaje i dobro izjednačiti , dodati 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo. Izmešati. Kašičicom vaditi na vrh kašičice i spustiti u supu. Kuvati 2-3 min. Dodati peršunov list.
Knedle na drugi način: Umutiti jedno belance dobro u čvrt šne, dodati žumance i malo ulja i 4 -5 kašika griza. Sve izjednačiti i vaditi kašičicom.
Treći način: Jedno belance umutiti u jako čvrst šne viljuškom, dodavati po malo griza oko 4 kašike ravne dobro izjednačiti i vaditi kašičicom i spuštati u supu... Prijatno
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem