U nastavku pročitajte recept za najmekšedomaće kiflice. Pune se sirom, ali jednako su ukusne i prazne. Možete da poslužite goste, a možete i za doručak ili večeru da jedete sa čašom jogurta. Ovo je jednostavan recept koji uspeva svima.
- Sastojci:
- 800 g brašna
- 400 ml mleka
- pola šoljice ulja
- 200 g sira
- malo soli
- 1 kašika šećera
- 4 jajeta
- susam
- 1 kockica kvasca
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo toplog mleka sa kašikom šećera. U to dodati 3 cela jajeta pa malo izupati žicom. Dodati ostatak mleka pa polovinu brašna i malo soli. Malo izmešati, dodati ulje i ostatak brašna pa zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti na toplom da testo odmori i malo naraste. Preraditi dva puta kad naraste. Kada drugi put naraste razviti na radnu površinu što tanje testo i podeliti na 3 dela pa seći trouglove. Sir izdrobiti i dodati belance pa sa njime puniti trouglove i zavijati u kiflice. Premazati ih sa preostalim žumancetom u koje ste dodali malo ulja. Posuti susamom. Pokriti folijom da narastu 10 min pa peći na 180 stepeni 20 min. da lepo porumene.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus