U nastavku pročitajte recept za najmekšedomaće kiflice. Pune se sirom, ali jednako su ukusne i prazne. Možete da poslužite goste, a možete i za doručak ili večeru da jedete sa čašom jogurta. Ovo je jednostavan recept koji uspeva svima.

  • Sastojci:
  • 800 g brašna
  • 400 ml mleka
  • pola šoljice ulja
  • 200 g sira
  • malo soli
  • 1 kašika šećera
  • 4 jajeta
  • susam
  • 1 kockica kvasca

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo toplog mleka sa kašikom šećera. U to dodati 3 cela jajeta pa malo izupati žicom. Dodati ostatak mleka pa polovinu brašna i malo soli. Malo izmešati, dodati ulje i ostatak brašna pa zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti i ostaviti na toplom da testo odmori i malo naraste. Preraditi dva puta kad naraste. Kada drugi put naraste razviti na radnu površinu što tanje testo i podeliti na 3 dela pa seći trouglove. Sir izdrobiti i dodati belance pa sa njime puniti trouglove i zavijati u kiflice. Premazati ih sa preostalim žumancetom u koje ste dodali malo ulja. Posuti susamom. Pokriti folijom da narastu 10 min pa peći na 180 stepeni 20 min. da lepo porumene.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE