Za samo 20 minuta možete napraviti zdrav obrok koji će obogatiti vaš ručak. Potaži su idealni u ovim letnjim mesecima zbog jednostavne i brze pripreme.
Sastojci:
- 70 g luka
- 140 g šargarepe
- 10 g paškanata
- 15 g celer
- 380 g krompira
- so
- biber
- kurkuma (može i bez)
- biljni začin
- lovorov list
- peršun
- 1l vode
- Krutoni
- Maslinovo ulje
- ulje
Priprema:
Iseći na sitno luk i šargarepu pa prodinstati na ulju u šerpi u kojoj ćete kuvati čorbu. Isecite paškanat i celer pa dodajte u šerpu. Nalijte malo vode pa promešajte. Zatim dodajte krompir, biber i kurkumu (po želji) pa promešajte. Ubacite lovorov list pa nalijte litar vode. Kad provri kuvajte još 20 minuta. Izvadite lovorov list.
Štapnim mikserom izblendajte čorbu (možete i u blenderu). Začinite po ukusu.
Služite uz krutone i maslinovo ulje.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Cooking.rs