OVAKO SE PRAVI NAJBOLJI ĐUVEČ: Iz bakine kuhinje nam stiže recept za odlično posno jelo sa povrćem i ribom

Posni đuveč sa ribom je idealan ako postite, ali i ako ste samo ljubitelj ribe i povrća.

Bakina i dekina kuhinja

U toku je Gospojinski post, pa ako se pridržavate ovo je odličan izbor za današnji ručak. Ribu ne morate da stavite, ali daje poseban šmek. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno. Ako želite da se zasladite nečim slatkim, a takođe posnim naš predlog je predivna posna lenja pita sa jabukama

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 6-7 mesnatih paprika
  • 1-2 šargarepe
  • 2 krompira
  • peršunov list
  • biber, so
  • malo začinske paprike
  • riba po izboru (može i bez nje)
  • 4 kašike opranog pirinča
  • 2 paradajza ili 1 veći, oljušten

Priprema:

Na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kad se uprži, dodajte seckanu papriku. Začinite, pa sipajte uprženu smesu u nauljenu tepsiju, pa dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i paradajz na kocke. Za još bolji ukus stavite ribu preko, prethodno je uvaljajte u brašno. Pecite na 220°C nekih 60 minuta. 

Izvor: bakina i dekina kuhinja