NAJBOLJE DOMAĆE BUHTLE - BAŠ KAO IZ BAKINE KUHINJE: Mekano testo punjeno makom i džemom ili sirom 

Umesite testo po bakinom receptu i napravite najbolje domaće buhtle.

Bakina i dekina kuhinja

Buhtle su odlične za doručak ili večeru. Pogotovo ako ih napunite makom i džemom. Svi znamo koliko su štrudle sa makom odlične, e pa buhtle su možda čak i bolje. Ako ne želite ovako možete ih praviti i sa sirom, kao slanu varijantu. Mekano testo i fil po želji čine ovo testo omiljenim. Ne treba vam posebno iskustvo za pravljenje buhtli, jer se testo poprilično lako mesi tako da svima uspeva. 

Ako želite na brz i jednostavan način možete da napravite i domaći sir koji možete da koristite za punjenje buhtli. 

Sastojci:

  • 300 ml mlake vode
  • 15 g kvasca
  • 30 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 500-550 g brašna

Za fil:

  • 50 g mlevenog maka 
  • 3 kašičice džema
  • 2 šake suvog grožđa
  • 2 kašike vruće vode 

Priprema:

Izmrvite kvasac u mlakoj vodi, dodajte šećer, pa kad se istopi dodajte ulje, brašno, so i zamesite glatko testo. Zatim pokrijte i ostavite da odmara 20 minuta. U mak dodajte šećer po želji, malo suvog grožđa i vodu, kao i džem i promešajte. Testo rarvucite, pa secite na kvadrate i u sredinu stavite punu kašiku maka, pa spajajte ivice i okrenite naopako. Ređajte u podmazan pleh. Pokrijte folijom i ostavite da odmori. Premažite maslinovim uljem i pecite na 190°C oko 40 minuta. 

Izvor: bakinaidekinakuhinja