Boraniju mnogi ne vole, ali ako je spremite na sledeći način sigurno će je zavoleti. Nećete morati da provedete mnogo vremena kraj šporeta, a zadivićete ukućane ovim sočnim receptom za ručak. Poslužite boraniju uz piletinu ili svinjske šnicle.
Sastojci:
- 500 g boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 2 paradajza
- 4 čena belog luka
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 50 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- so, biber
- 1 kašičica ml crvene paprike
- ulje
- peršunov list
- slanina
Priprema:
U šerpi ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.
Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko , pavlaku i kačkavalj izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine.
Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja