RUČAK IZ RERNE ZA DESETKU: Prelivena i zapečena boranija sa slaninom - ovako spremljenu svi će je zavoleti (VIDEO)

Pripremljenu na ovaj način svi će zavoleti boraniju.

Bakina i dekina kuhinja

Boraniju mnogi ne vole, ali ako je spremite na sledeći način sigurno će je zavoleti. Nećete morati da provedete mnogo vremena kraj šporeta, a zadivićete ukućane ovim sočnim receptom za ručak. Poslužite boraniju uz piletinu ili svinjske šnicle.

Sastojci:

  • 500 g boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 sveže paprike
  • 2 paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • 4 kašike rendanog kačkavalja
  • so, biber
  • 1 kašičica ml crvene paprike
  • ulje
  • peršunov list
  • slanina

Priprema:

U šerpi ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.

 Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko , pavlaku i kačkavalj izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine.

Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja