SVAKI ZALOGAJ OVIH PUNJENIH KIFLICA TERAĆE VAS NA NOVI: Odmah ih napravite - odlične su, pune fila

Uživajte u mekanim i mirisnim domaćim kiflicama.

Bakina i dekina kuhinja

Sa ovim receptom za testo nema neuspeha, napraviće ga i manje iskusne domaćice. Isprobajte i uverite se u kvalitet ovog recepta. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.

Sastojci:

Za testo:

  • 300 ml mleka
  • malo mleka za 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo ulja
  • 500-550 g brašna
  • malo soli

Za nadev:

  • 150 g sira
  • 100 g šunke
  • 1 žumance

Za premaz :

  • belance
  • malo semenki
  • ljuspice badema

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da se ne lepi srednje mekano. Pokriti 30 min pa ga na stolu razvući u pravougaonik. Sir izdrobiti, dodati žumance i seckanu šunku pa pomešati. Seći kvadratiće od testa veličine 8 cm pa ga malo nožem zaseći nakoso kao u Videu, staviti na dnu nadeva pa uviti kiflice.

Ređati u podmazan pleh pa pokriti da odmore 15 min, premazati belancetom, posutu semenkama i peći na 200 stepeni oko 30-35 min. Pokriti krpom kad se ispeku i lepo porumene. 

Izvor: bakina i dekina kuhinja