NEĆETE SE ZAUSTAVITI NA JEDNOM PARČETU: Sočan preliveni kolač - uspeće vam iz prvog pokušaja

Topi se u ustima, obavezno probajte.

Printscreen/instagram/Nismo kod kuće

Priznaćete da ne postoji ništa lepše od mirisa kolača koji se širi kućom. Zašto onda ovih dana ne biste iznenadili sebe i ukućane ovim prelivenim kolačem čiji je poseban sastojak bela čokolada. Verujemo da će vam se svideti. Priprema je laka, tako da će vam sigurno uspeti iz prvog pkušaja.

Sastojci:

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 160 g brašna
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo

Sos:

  • 200ml mleka
  • 60 g šećera
  • 1 kašika arome vanile
  • 50 g putera

Ganaš:

  • 200g bele čokolade
  • 100ml slatke pavlake
  • 50g seckanih pečenih lešnika

Priprema:

Mikserom penasto umutiti belanca i šećer, pa naknadno dodati žumanca. Sipati ulje i mleko i nastaviti sa mućenjem naredna dva minuta. Brašno i prašak za pecivo ručno umešati u smesu. Sipati u pleh i peći 20 minuta na 200 stepeni.
Za sos u šerpicu staviti sve sastojke i na tihoj vatri sjedinite i rastopite. Sos ne treba da vri. Kada je biskvit gotov, izbušiti rupe viljuškom i sipati ga preko. Kolač sada mora da odstoji par sati kako bi sve lepo upilo.
Ganaš napravite tako što iseckate čokoladu na manje delove i sa slatkom pavlakom na tihoj temperaturi topite uz konstantno mešanje. Malo ga rashladite i sipajte preko kolača. Ostavite da prenoći u frižideru i sutradan služite.

Izvor: Nismo kod kuće