Sezona je jabuka i treba ih iskoristiti za pripremu štrudli i pita. Jabuke su odlične u poslasticama, jer nude pregršt mogućnosti. Pomešane sa cimetom i orasima daju poseban šmek svakom slatkišu.
Napravite nikad ukusniju pitu od jabuka, njen sastav daje aromu koju još niste osetili. Počnite odmah!
Sastojci:
- 500g kora
- 0.5dl vode
- 0.5dl ulja
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
Fil:
- 1kg jabuka
- 200g mlevenih oraha
- šećer po ukusu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica cimeta
Priprema:
Tri kore premazala mešavinom ulja, vode, soli i šećera. Složilti jednu preko druge. Četvrtu filovati unapred pripremljenom smesom od rendanih jabuka, oraha, šećera, vanilin šećera i cimeta preko cele površine. Sve uviti u rolat, i tako četiri puta. Pitu pecite na 200 stepeni dok korice ne dobiju zlatnu boju. Posuti šećerom u prahu i servirati.
Izvor: Nismo kod kuće