KOŠTA MANJE OD 100 DINARA, A OD OVE KOLIČINE DOBIJE SE PUNA ŠERPA: Krem čorba od krompira sa kiselom pavlakom

Brza i jednostavna priprema krem čorbe od krompira.

Bakina i dekina kuhinja

Ukoliko volite da pre glavnog jela pojedete supu ili čorbu, ovaj recept će vam dobro doći. Ukusna krem čorba od krompira i celera sa dodatkom pavlake je nešto što će vas ugrejati tokom ovih hladnih i kišnih dana. Jednostavno se pravi, a takođe je i jeftina.

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 1/2 većeg celera
  • so, biber
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 4 čena belog luka

Priprema:

Krompir i celer očistiti pa iseći na kockice. Naliti sa 2 l vode i kuvati oko 20 min da povrće omekša. Procediti čorbu pa krompir i celer izblendati sa štapnim mikserom. Vratiti u procedjenu tečnost. Kiselu pavlaku pomešati sa malo supe pa izmešati i dodati čorbi. Sve žicom izjednačiti. Posoliti pobiberiti ili po želji dodati malo suvog začina. Ubaciti izdrobljern beli luk, pa pojačati vatru do samog vrenja. Isključiti i dodati obilno peršun.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja