UMESTO SUPE, ZA RUČAK SKUVAJTE PILEĆU ČORBU SA KROMPIROM: Bolja od paprikaša, a puna povrća i vitamina

Ugrejte se uz laganu, kremasu pileću čorbu sa povrćem.

Cooking

Obzirom da sada više nego ikada treba da ojačamo imuni sistem, naša preporuka je ova topla pileća čorba puna proteina i vitamina. Puna je povrća i mesa, okrepiće vas u ovim hladnim danima. Možete je jesti uz hleb kao obrok ili poslužiti pre glavnog jela.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 300g graška
  • 3 krompira
  • 1 paškanat
  • ulje
  • 2 bataka sa karabatakom
  • 2 l vode
  • so, biber, biljni začin, peršun
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa

Priprema:

Na nižoj temepraturi izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, so i paškanat. Dodajte grašak i dinstajte 5 minuta. Dodajte iseckani krompir, biber i batake, pa sipajte 2 l vode. Kuvajte na jačoj temperaturi, dok čorba ne provri. Kada se pojavi pena, sklonite je. Smanjite temperaturu i kuvajte još 40 minuta. Nakon toga izvadite meso i ostavite ga da se malo prohladi. U večoj činiji sjedinite kiselu pavlaku, senf i žumance. Čorbu sklonite sa šporeta.

Sipajte nekoliko kutlača čorbe u umućenu pavlaku, dobro promešajte, pa vratite u vruću čorbu. Meso očistite od kostiju, kožice i žilica pa isecite na kockice. Dodajte u čorbu meso i iseckani peršun. Promešajte, pa probajte. Po ukusu dodatno začinite čorbu.

Izvor: Cooking.rs