ISPRLJAĆETE SAMO JEDAN PLEH - NIKAD BRŽI I JEFTINIJI RUČAK: Francuski krompir sa kuvanim jajima

Majstorski pripremljen francuski krompir koji će odmah nestati sa tanjira.

Bakina i dekina kuhinja

Savršen ručak ili prilog mesu, ako niste nikad probali evo odličnog recepta za francuski krompir. Treba vam svega nekoliko sastojaka za ovaj ukusan ručak. A evo kako da ga napravite.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 3 kuvana jaja
  • 1 jaje
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 4 čena belog luka
  • kačkavalj
  • so, biber

Priprema:

Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo ulja. Izmešati pa poređati na dno polovinu krompira. Kuvana jaja iseći na kolutove, posoliti ih i staviti preko krompira. Odozgo ide drugi deo krompira.

U činiji razbiti jaje, dodati jogurt, 30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati. Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj. Peći na 210 stepeni oko 50 min. 

Napomena: Po želji možete odozgo dodati i slaninu i kobasice.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja