PATIŠPANJ TORTA SA PUDINGOM I VOĆEM: Složite, nafilujte, pa izvrnite na tacnu - oduševiće vas finalni rezultat

Jednostavan recept za patišpanj tortu.

Bakina i dekina kuhinja

Patišpanj premazan džemom pa uvijen u rolat je osnova ove torte. Još vam je potreban fil od pudinga i margarina i voće ( ono može biti bilo koje, šta god volite ). Ukoliko vas mrzi da filujete i čekate da se torta hladi i steže, možete jednostavno poslužiti samo rolat sa džemom.

Sastojci:

Za rolat:

  • 7 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike džema

Fil:

  • 3 pudinga od vanile
  • 750 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca ili margarina
  • 500 g zrelih bresaka

Ukrašavanje:

  • 200 g šlaga
  • breskve

Priprema:

Umutiti jaja pa dodati navedene sastojke za rolat i ispeći u četvrtastom plehu veličine 39x35 cm ili približne veličine. U pleh staviti pek papir. Peći na 200 stepeni oko 10-15 min. Pečen rolat izvrnuti na veću kuhinjsku krpu pa ga uviti u rolat da se ohladi. Ohladjen rolat namazati džemom pa ponovo uviti.

U mleko staviti šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati puding, skuvati ga pa dobro ohladiti i u njega kad se ohladi dodati umućen maslac ili margarin. Breskve oljuštiti i preseći na pola. Ohladjen rolat iseći na tanje rolate. Dublju šerpu obložiti folijom pa ređati rolate sa strane i po dnu. Preko njega staviti 1/3 fila zatim polovine breskvi, pa opet fil, zatim rolati i ostatak fila. 

Staviti to u frižider oko sat vremena pa ga prevrnuti na poslužavnik, skloniti foliju i ukrasiti šlagom i kriškama breskvi.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja