HRSKAVA PILETINA IZ RERNE: Pohovano meso bez kapi ulja za manje od pola sata

Jelo koje svi vole, ali na zdraviji način bez ulja.

Cooking.rs

Brza hrskava piletina sa tortilja čipsom koja može da se posluži i topla i hladna. Meso možete uvaljati u kornfleks, umesto čipsa ukoliko tako više volite. Možete da pečete u rerni ili da pržite u ulju.

Sastojci:

  • 500 g piletine (belo meso)
  • so, biber
  • 100 g tortilja čipsa
  • 1-2 jajeta

Priprema:

Meso isecite na tračice i dobro začinite. Tortljilja čips izlomite na sitnije komadiće. U dubokom tanjiru umutite jaje (ili dva) sa malo soli. Meso uvaljajte u jaja, a zatim u čips. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Preko poređajte piletinu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C (bez ventilatora), oko 20-30 minuta.

Izvor: Cooking.rs