HRSKAVI POMFRIT IZ RERNE: Jedna namirnica će ga učiniti savršeno hrskavim, bez prženja u puno ulja

Jedna namirnica će učiniti pomfrit hrskavim, i ako ga pečete u rerni.

Šerpica

Kako biste dobili hraskavi pomfrit više ne morate da stojite pored šporeta. Začinite isečen krompir, a onda dodajte skrob koji će mu dati hrskavost. Zaboravite na prženje u dosta ulja, sada vam treba samo 5 kašika. Zapecite u rerni pola sata i vaš pomfrit je spreman. Ako servirate i pohovano belo meso i salatu, ručak će oduševiti sve ukućane, a pogotovo decu. 

Sastojci:

  • oko 2 kg krompira
  • 2 kašike skroba 
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica začinske paprike
  • malo bibera 
  • 5 kašika ulja 

Priprema:

Isecite pomfrit, pa još malo prosušite krpom. Dodajte skrob i začine, pa dobro sjedinite. Stavite pomfrit u tepsiju obloženu pek papirom. Prelijte uljem i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C, posle 20 minuta skinite foliju i ostavite dok skroz ne bude gotov još nekih 10 minuta.

Izvor: Šerpica