BUHTLE SA ORASIMA I DŽEMOM: Mekane kao pamuk, poješćete sve iz tepsije

Recept za najmekše domaće buhtle.

Serpica.net

Testo za ove buhtle će vas oduševiti, mekano je kao pamuk, a kad zagrizete tope se u ustima. Punjene su džemom i orasima, ali ih vi možete puniti i sa kremom. Pratite korake i napravite najmekše domaće pecivo.

Sastojci:

  • 500 ml toplog mleka
  • 100 ml hladne vode
  • 40 g svežeg ili 15 g suvog kvasca
  • 2 jajeta
  • 1 kašika šećera
  • 50 ml ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 800 - 900 g brašna
  • 50 g maslaca
  • džem, orasi, šećer u prahu

Priprema:

U vanglu sipajte toplo mleko, vodu i kvasac. Potom dodajte jaja, šećer, ulje, vanilin šećer pa sve promešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite testo rukama. Zatim ga pokrijte i ostavite da nadođe oko pola sata na toplom mestu.

Tepsiju dobro namažite maslacem, i ivice. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj površini, pa ga ostavite da odstoji samo 2 minuta pre nego što krenete da pravite buhtle da bi se bolje razvlačilo. Testo potom razvijte oklagijom, pa čašom vadite krugove. Na svaki krug na sredinu stavite po kašičicu džema i nekoliko jezgra oraha. Zatim prilepite krajeve, napravite lopticu i slažite u tepsiju jednu pored druge. Pokrjte tepsiju krpom i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim svaku buhtlu premažite otopljenim maslacem.

Pecite ih na 200 stepeni pola sata. Vruće buhtle premažite maslacem koji vam je ostao.

Izvor: Serpica.net