POSNE PUNJENE PAPRIKE: Toliko su jednostavne za pripremu da će i početnicima uspeti iz prve

Uživajte u svakom zalogaju.

Bakina i dekina kuhinja

Ukoliko poželite da pojedete nešto drugačije ili posno evo jednostavnog recepta za punjene paprike. Pune se pirinčem i povrćem, a toliko su ukusne da ćete ih stalno praviti.

Sastojci:

  • 1 veza mladog luka
  • 200 g pirinča
  • 1 manji krompir
  • 2 srednje šargarepe
  • ulje, biber, so
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • paprike sveže ili smrznute
  • 1 paradajz za zatvaranje paprike ili 1 krompir
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode

Priprema:

Iseckati sitno luk, šargarepu i krompir. Pirinač dobro oprati. Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati opran pirinač, i seckan krompir. Dodati so, biber i beli lik seckan, papriku mlevenu, seckan peršunov list po želji. Izmešati i puniti paprike.

Poklopiti listovima krompira ili paradajza. Ređati u podmazan pleh. Sipati kuvan paradajz i premazati uljem paprike. Peći na 250 stepeni. Pokriti sa folijom bar 30 minuta pa otkriti da se paprike zapeku.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja