IZLIVENA PITA SA TIKVICAMA, SIROM I VRLO MALO TESTA: Ništa lakše za pripremu, samo pomešate sastojke i pečete

Može kao obrok ili kao prilog.

Cooking.rs

Za sve ljubitelje tikvica, stiže još jedan odličan, a praktičan recept. Ova izlivena pita može da vam bude obrok ili prilog uz glavno jelo. Još jedna odlična stvar je što je i sutradan jednako ukusna.

Sastojci:

  • 2 veće ili 3 manje tikvice
  • so, biber
  • 3  jajeta
  • 100 ml mleka
  • 70 g brašna 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Izrendajte tikvice, posolite ih, promešajte i ostavite 10-tak minuta. Zatim iscedite visak tečnosti. U većoj činiji sjedinite tikvice, jaja, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i biber. Okrugli kalup 24 cm obložte papirom za pečenje. Izlijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 minuta. Desetak minuta pred kraj preko pite rasporedite izrendani sir. Sačekajte da se pita ohladi pa je isecite i poslužite.

Izvor: Cooking.rs