MAKARONE ZAPEČENE SA BEŠAMELOM I SIROM: U čuveni sos obavezno dodajte jedan začin koji mu pojačava aromu

Zapečene makarone sa bešamelom i sirom su neverovatno ukusne, ali i toliko jednostavne za pripremu da uspevaju svima.

Bakina i dekina kuhinja

Kada nemate ideju šta da pripremate za jelo onda su zapečene makarone super rešenje, jer su ukusne, zasitne i brzo se spremaju. Prelivaju se bešamel sosom u koji ste dodali seckani beli luk za još bolju aromu. Iz bakine kuhinje nam uvek stižu fantastični recepti, a ovaj će okupiti celu porodicu za stolom. Poslužite sa salatom po izboru. 

Sastojci:

  • 250 g testenine
  • 400 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 3-4 čena belog luka
  • 100 g sira
  • malo tvrdog sira 
  • peršun

Priprema:

Skuvajte testeninu i procedite, a u posudi pomešajte jaje i beli sir, pa dodajte u makarone. U tiganju, na malo ulja, propržite brašno i seckani beli luk, pa dodajte mleko i ostavite da provri. Sipajte preko testenine, posolite i pobiberite, pa posite rednanim tvrdim sirom. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju, pa pospite sa još malo rendanog tvrdog sira. Pecite na 220°C oko 30 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja