PILEĆI PAPRIKAŠ - OTKRIVENA TAJNA UKUSNOG RUČKA: Iskusne domaćice se kunu u ovaj sastojak, a koristi se umesto zaprške

Jedan sastojak će starinskom jelu dati potpuno nov ukus. Napravite pileći paprikaš po bakinom receptu.

Bakina i dekina kuhinja

Pileći paprikaš je ručak na kašiku koji je svaka domaćica bar jednom pravila. Recept se prenosi s kolena na koleno, a mlade domaćice se trude da daju lični pečat čuvenom jelu. Baka Jela, iskusna domaćica koja ima i svoj blog, podelila je recept za drugačiju verziju paprikaša. Ona je u njega dodala instant supu umesto zaprške jer ona jelu daje poseban šmek. Isprobajte i vi ovaj recept, a poslužite sa salatom ili parčetom hleba

Sastojci:

  • 500 g pilećih krilaca
  • 1 crni luk
  • 4 krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 veća paprika iz turšije
  • 1 kašika instant krem pileće supe

Priprema:

Na ulju ispržite seckani crni luk, papriku i šargarepu. Dinstajte na tihoj vatri, pa dodajte krilca seckana na kockice. Začinite slatkom mlevenom paprikom, ako želite tucanom ljutom, naravno posolite i pobiberite. Sipajte vodu i dodajte krompir isečen na kockice. Ostavite da se kuva na laganoj vatri oko sat vremena. U posudi pomešajte instant supu sa mlakom vodom, pa dodajte u paprikaš. Kad provri dodajte seckani peršun, još malo posolite i promešajte. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja