Pijace u proleće obiluju svežim povrćem, koje je veoma dragoceno za naš organizam, te ga treba uvrstiti u ishrani svakodnevno.
Upravo takva je krem čorba od celera i praziluka zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Probajte ovaj jednostavan recept koji će vam okrepiti i dušu i telo.
Sastojci:
- 1 srednji koren celera
- 1 praziluk
- 2 srednja krompira
- 2 žumanca
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml mleka
- kockica putera
- so, biber
Priprema:
Celer oljuštite i iseckajte na kockice. Propržite ga zajedno sa iseckanim lukom na puteru, pa kada omeknu dodajte iseckani krompir i sve nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte na umerenoj dok povrće ne omekša. Kada je skuvano izblenirajte štapnim mikserom ili u blenderu, pa razrredite mlekom do željene gustine i začinite po ukusu. Žumanca umutite sa pavlakom da dobijete glatku kremu. Umešajte u vrelu čorbicu i vratite na ringlu par minuta dok ne proključa. Po želji je pre služenja ukrasite seckanim perunom i prepečenim brusketima.
Izvor: Nismo kod kuće