BRAUNI SA TIKVICAMA: Bez belog brašna, a toliko je sočan da se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu

Brauni sa tikvica oduševiće vas svojim ukusom i kada ga jednom probate pravićete ga stalno.

Printscreen/instagram/Nismo kod kuće

Ovaj čokoladni kolač od tikvica je toliko sočan i mekan da vam uz nega neće trebati nikakva krema ili dodatak. 

Ako se niste susretali s tikvicama u poslaticama i testima može da zvuči pomalo čudno, ali ukus će vas oduševiti. Tikvica da tu sočnost i mekoću, ne oseti se i ne dominira kolačem.

Sastojci:

  • 200 g tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 2 jajeta
  • 3 kašike kokosovog šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 70 g kokosovog brašna
  • 70 g crne čokolade
  • 1 kašika kakao praha
  • prstohvat soli

Priprema:

Tikvice oljuštite i narendajte na sitnije rende i ostavite sa strane da puste vodu. Cela jaja zajedno sa šećerom, uljem i ektraktom vanile umutite mikserom da zapeni. Kokosovo brašno pomešajte sa kakao prahom, pa dodajte umućenoj smesi. Sve lepo sjedinite, pa dodajte tikvice i so. Sve preručite u pleh obložen pek papirom, pa odozgo narendajte čokoladu ili je prethodno otopite pa prelijte. Pecite u retni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Kada se prohladi isecite na kocke i služite.

Izvor: Nismo kod kuće