Ramen je tradicionalna japanska supa koja je popularna u celom svetu, a lako se pravi i kod kuće. Ona može da zameni kompletan obrok jer u nju ide povrće, meso i kuvana jaja, kao i rezanca po kojima je dobila ime. Povrće možete da dodajete po želji, a u nastavku teksta vam predlažemo kako da iskombinujete sastojke na najbolji način.
- Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 kašika neslanog putera
- 2 kašičice ulja
- 2 kašičice rendanog svežeg đumbira
- 2 čena belog luka
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike mirina (pirinčano vino za kuvanje)
- 4 šolje pilećeg bujona
- 30 g šitake pečuraka u prahu
- 2 jajeta
- 2-3 mlada luka
- 2 pakovanja sušenih ramen rezanaca
- ljuta papričica (po želji)
Priprema:
Meso dobro posolite i pobiberite, pa pržite na istopljenom puteru dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Zatim prebacite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 15-20 minuta. Izvadite na tanjir i pokrijte alu folijom i ostavite sa strane. U šerpi zagrejte malo ulja, pa propržite mleveni beli luk i rendani đumbir. Promešajte i sipajte mirin i soja sos. Kuvajte još minut, dva, pa sipajte i bujon. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte šitaki pečurke u prahu. Ostavite još 10 minuta da se supa lepo skuva. U drugoj šerpi skuvajte jaja. Kada jaja budu gotova dodajte rezanca u ključalu vodu i ostavite par minuta da omekšaju. Podelite rezanca u posude, pa dodajte isečenu piletinu i sipajte supu. Na vrh stavite svež mladi luk i seckane ljute paprike. Poređajte i kuvano jaje presečeno na pola.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem