Kako se prave italijanske krofne

Mekane i vazdušaste italijanske krofne se pojedu u jednom zalogaju.

Printscreen/YT/Natashas Kitchen

Italijanske krofne poznatije kao zepole su karakteristične za Rim, a prave se od kuvanog testa. Od kuvanog testa se prave čuvene poslastice kao što su princes krofne i ekleri, pa ne čudi što su ove krofne vazdušaste i savšreno ukusne. One su za razliku od originalnih manje i mogu da se pojedu u jednom zalogaju. Dovoljno je da ih pospete šećerom u prahu, ali ako volite možete krofne da napunite čokoladom ili vanilom.

Sastojci: 

  • 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje mleka
  • 8 kašika neslanog putera
  • 1 kašičica šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 šolja brašna
  • 4 jajeta 
  • 1/4 šolje šećera u prahu 

Recept za italijanske krofne: 

U šerpu sipajte vodu i mleko, pa dodajte puter, so i šećer. Kuvajte dok se puter ne otopi i dok tečnost ne krene da vri. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa varjčom mešajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Vratite na šporet i kuvajte još 2 minuta, uz neprestano mešanje. Prebacite testo u posudu, pa ga mutite nekih minuta. Zatim postepeno dodajte jaja i sve vreme mutite. Sipajte dobijenu smesu u špric za kolače ili u kesu za zamrzivač kojoj ste isekli vrh. Istisnite malo testa, pa makazama presecite da "upadne" u šerpu u kojoj ste zagrejali ulje. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus. Pospite šećerom u prahu. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Krofne sa rupom na sredini  Intsgram/Cookistwow

StvarUkusa/S.B.