Princes krofne su čuvena francuska poslasitica koja dosta podseća na eklere. Prave se od kuvanog testa, a obično se pune poslastičarskim kremom. Danas postoji milon recepata za ukusne princes krofne, a ono što je najbitnije jeste način na koji pečete testo. Nikako nemojte da otvarate rernu i obavezno napravite rupicu čačkalicom kako bi para izašla. Mi vam donosimo i super recept za čokoladne princes krofne koje će obožavati cela porodica.
Sastojci:
- Za kuvano testo:
- 80 g brašna
- 40 g kakaoa
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 80 g neslanog putera
- 4 jajeta
- Za čokoladni fil:
- 200 g čokolade
- 420 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 40 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Recept za čokoladne princes krofne:
Napravite kuvano testo
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa kada krene da ključa sipajte mleko i so. Promešajte, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sklonite sa šporeta i dodajte prosejano brašno i kakao. Sve lepo sjedinite varjačom da dobijete testo. Vratite u šerpu i kuvajte još minut, uz neprestano mešanje. Prebacite testo u posudu, pa postepeno dodajte jaja i mutite.
Oblikujte i pecite testo
Dobijeno testo sipajte u špric za kolače, pa istisnite u obliku kruga na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Za to vreme ne otvarajte rernu. Zatim izvadite testo i na sredini napravite rupicu čačkalicom. Ostavite da se ohladi potpuno.
Pripremite fil
Čokladu istopite sa 120 ml slatke pavlake. U posudi umutite krem sir, šećer u prahu i vanilu. Dobro sjedinite mikserom, a onda dodajte i istopljenu čokoladu. Umutite miskerom i dodajte preostalu slatku pavlaku koju ste umutili. Sve lagano sjedinite špatulom. Sipajte fil u špric za kolače.
Napravite princes krofne
Isecite vrh na testu, pa napunite filom od čokolade i onda preko stavite vrh od testa. Pospite šećerom u prahu ako želite.
Pročitajte i ovo: Kako da napravite kuvano testo za najlepše princes krofne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem