Princes krofne su jedan od najlepših kolača, a za njihovu pripremu je potrebno kuvano testo i čuveni poslastičarski fil. Francuzi su poznati po pripremi ove poslastice, a danas postoji mnogo recepata za različite filove. Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju princes krofne, jer priprema kuvanog testa deluje komplikovano, ali ako ispratite naše korake, biće vrlo jednostavno. Takođe, krem za princes krofne možete da napravite za 5 minuta.
Sastojci:
- 1 šolja vode
- 1 šolja brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 100 g slanog putera
- 4 jajeta
Kako se pravi kuvano testo za princes krofne - recept:
Kako se pravi kuvano testo za princes krofne
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte šećer, so i puter i kuvajte dok smesa ne krene da ključa, tj. dok se puter ne istopi. Zatim sklonite sa šporeta, pa dodajte brašno i brzo mešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Zatim vratite šerpu na šporet i kuvajte, uz neprestano mešanje još nekih 4 minuta. Zatim ostavite da se ohladi još par minuta. Kada se testo ohladi postepeno dodajte jaja, pa sve vreme mutite. Kada se sastojci za kuvano testo sjedine, sipajte ga u kesu za zamrzivač ili špric za kolače.
Kako se peče kuvano testo za princes krofne
Istisnite kuvano testo na pleh obložen pek papirom, pa blago tapkajte vrh svake loptice prstom koji ste pokvasili vodom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Probušite malu rupu na dnu svake loptice (da oslobodite paru) i ostavite da se ohladi u isključenoj rerni sa otvorenim vratima. Princes krofne nafilujte po želji, a mi vam predlažemo fil sa višnjama.
Pročitajte i ovo: Princes krofna torta sa nutelom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom