Riba je izuzetno zdrava, pa tako ne mora da bude na meniju za ručak samo kada je post, nego i danima kada nije. Postoji mnogo recepta za pripremu, a ako želite nešto drugačije onda je napravite u pikantnom sosu od limuna. Za ovo jednostavno, a ukusno jelo potrebni su vam začini, limun i fileti ribe po želji. Možete je služiti sa dalamatinskim varivom, krompir salatom ili pirinčem. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 350 g fileta po želji 
  • so, biber 
  • 1/4 kašičice belog luka 
  • 1/2 šolje brašna 
  • Sos od limuna:
  • 4-5 kašika margarina 
  • 2 čena belog luka 
  • 1/2 veza peršuna 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 2 kašike limunovog soka 
  • 2 ravne kašičice brašna 

Priprema:

Operite i osušite ribu, pa je isecite na komade. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu i ostavite nekih 15-20 minuta. Dobro utrljajte začine u filete, pa uvaljajte ribu u brašno. Pržite u zagrejanom ulju s obe strane po 3 minuta. Izvadite iz tiganja, pa u istom rastopite margarin, pa dodajte mleveni beli luk. Posle 2 minuta dodajte brašno i promešajte. Sipajte limunov sok, tucanu papriku, so, biber, seckani peršun i dobro promešajte. Prelijte preko fileta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE