Špagete bolonjeze spadaju u popularno i poznato italijansko jelo sa testeninom, a originalni recept domaćice često prilagođavaju svom ukusu. Italijanska baka je podelila porodičan recept za špagete bolonjeze, a mi vam donosimo i posnu verziju. Ako ne želite da se odreknete omiljenog jela ni u toku Božićnog posta, onda je ovo pravi recept za vas.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 konzerva pelata
- 1 kašičica suvog origana
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 šolje crvenog sočiva
Recept za posne špagete bolonjeze:
U tiganju propržite sitno seckani crni luk na zagrejanom ulju. Kada omekša dodajte mleveni beli i paradajz pire. Promešajte, a posle minuta sipajte pelat, pa začinite, pa dodajte sodu bikarbonu. Skuvajte špagete. U šerpi skuvajte sočivo, pa kada bude gotovo dodajte u tiganj. Promešajte, pa sipajte kutlaču do dve vode u kojoj su se kuvale špagete. Ostavite na šporetu još nekih 20 minuta. Procedite špagete i prelijte posnim bolonjeze umakom.
Pročitajte i ovo: Posna pasta sa pečurkama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus