Špagete bolonjeze spadaju u popularno i poznato italijansko jelo sa testeninom, a originalni recept domaćice često prilagođavaju svom ukusu. Italijanska baka je podelila porodičan recept za špagete bolonjeze, a mi vam donosimo i posnu verziju. Ako ne želite da se odreknete omiljenog jela ni u toku Božićnog posta, onda je ovo pravi recept za vas. 

Sastojci:

  • 1 crni luk 
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 konzerva pelata
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1/4 kašičice sode bikarbone 
  • 2 šolje crvenog sočiva

Recept za posne špagete bolonjeze:

U tiganju propržite sitno seckani crni luk na zagrejanom ulju. Kada omekša dodajte mleveni beli i paradajz pire. Promešajte, a posle minuta sipajte pelat, pa začinite, pa dodajte sodu bikarbonu. Skuvajte špagete. U šerpi skuvajte sočivo, pa kada bude gotovo dodajte u tiganj. Promešajte, pa sipajte kutlaču do dve vode u kojoj su se kuvale špagete. Ostavite na šporetu još nekih 20 minuta. Procedite špagete i prelijte posnim bolonjeze umakom.

Pročitajte i ovo: Posna pasta sa pečurkama

BONUS VIDEO: 

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

(StvarUkusa/S.B.)