Špagete bolonjeze spadaju u popularno i poznato italijansko jelo sa testeninom, a originalni recept domaćice često prilagođavaju svom ukusu. Italijanska baka je podelila porodičan recept za špagete bolonjeze, a mi vam donosimo i posnu verziju. Ako ne želite da se odreknete omiljenog jela ni u toku Božićnog posta, onda je ovo pravi recept za vas.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 konzerva pelata
- 1 kašičica suvog origana
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 šolje crvenog sočiva
Recept za posne špagete bolonjeze:
U tiganju propržite sitno seckani crni luk na zagrejanom ulju. Kada omekša dodajte mleveni beli i paradajz pire. Promešajte, a posle minuta sipajte pelat, pa začinite, pa dodajte sodu bikarbonu. Skuvajte špagete. U šerpi skuvajte sočivo, pa kada bude gotovo dodajte u tiganj. Promešajte, pa sipajte kutlaču do dve vode u kojoj su se kuvale špagete. Ostavite na šporetu još nekih 20 minuta. Procedite špagete i prelijte posnim bolonjeze umakom.
Pročitajte i ovo: Posna pasta sa pečurkama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem