Sastojci:
Za kore:
- 300 g šećera
- 100 ml ulja
- 400 g brašna
- 600 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 2 narendane kore pomorandže
- 400 ml kisele vode
Za fil:
- 1l đusa
- 3 pudinga od vanile
- sok od 2 ceđene pomorandže
- 6 kašika šećera
- 300 g seckanih oraha
- 300 g margarina
- 1/3 tegle džema od kajsija
Za dekoraciju:
- oko 200 g seckanih oraha
Recept za posnu tortu sa orasima i džemom od kajsija:
Za ovu posnu tortu pomešajte ulje, šećer, brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, rendanu koricu 2 pomorandže i kiselu vodu. Ostavite da smesa odstoji najmanje pola sata i pecite zasebno tri kore u okruglom plehu.
Za fil u litar đusa i sok od dve pomorandže ubacite 3 pudinga od vanile i 6 kašika šećera i skuvajte. Kada se smesa ohladi, u nju dodajte 1 umućeni margarin, promešajte pa dodajte seckane orahe. Svaku koru premažite džemom od kajsija, pa rasporedite fil preko toga. Tortu prekrijte seckanim orasima bočno i odozgo. Možda ćete želeti da napravite i posnu tortu sa keksom, jagodama i pudingom.
Pročitajte kako se pravi posna kapri torta koju svi obožavaju
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posne krofne sa crnom čokoladom
Kolač sa cimetom i kafom
Rolovani pileći file sa sirom i paradajzom
Čokoladne bombice sa slatkom pavlakom
Domaće slavske korpice sa piletinom