Sastojci:
Za kore:
- 300 g šećera
- 100 ml ulja
- 400 g brašna
- 600 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 2 narendane kore pomorandže
- 400 ml kisele vode
Za fil:
- 1l đusa
- 3 pudinga od vanile
- sok od 2 ceđene pomorandže
- 6 kašika šećera
- 300 g seckanih oraha
- 300 g margarina
- 1/3 tegle džema od kajsija
Za dekoraciju:
- oko 200 g seckanih oraha
Recept za posnu tortu sa orasima i džemom od kajsija:
Za ovu posnu tortu pomešajte ulje, šećer, brašno, mlevene orahe, prašak za pecivo, rendanu koricu 2 pomorandže i kiselu vodu. Ostavite da smesa odstoji najmanje pola sata i pecite zasebno tri kore u okruglom plehu.
Za fil u litar đusa i sok od dve pomorandže ubacite 3 pudinga od vanile i 6 kašika šećera i skuvajte. Kada se smesa ohladi, u nju dodajte 1 umućeni margarin, promešajte pa dodajte seckane orahe. Svaku koru premažite džemom od kajsija, pa rasporedite fil preko toga. Tortu prekrijte seckanim orasima bočno i odozgo. Možda ćete želeti da napravite i posnu tortu sa keksom, jagodama i pudingom.
Pročitajte kako se pravi posna kapri torta koju svi obožavaju
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu