Ako postite i nemate ideju šta da spremate isprobajte ovu salatu. Zasitna je, brza i laka za pripremu. Ako baš morate sa pirinčem da jedete hleb onda spremite posne zemičke. Salata sa pirinčem i pastrmkom je odlična kao predjelo za Svetog Nikolu.
Sastojci:
- 250 g pirinča
- 1 dimljena pastrmka
- 3 crvene paprike iz turšije
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- peršun
Priprema:
Dimljenu pastrmku očistite od kože i kostiju i meso iskidajte na manje komade. Pirinač, prethodno obaren u slanoj vodi, procedite i prohladite. Pomešajte ga sa komadićima ribe, iseckanom paprikom, isečenim belim delom praziluka i sitno isečenim crnim i belim lukom. Po ukusu posolite i pobiberite. Prelijte sa malo maslinovog ulja, promešajte i dodajte sveže seckani peršun.