SALATA SA PIRINČEM I PASTRMKOM: Za kuvanje ćete potrošiti 10 minuta, a onda samo seckate i sve sipate u činiju

Ako vam treba posno slavsko predjelo onda izaberite salatu sa pirinčem i pastrmkom.

Shutterstock

Ako postite i nemate ideju šta da spremate isprobajte ovu salatu. Zasitna je, brza i laka za pripremu. Ako baš morate sa pirinčem da jedete hleb onda spremite posne zemičke. Salata sa pirinčem i pastrmkom je odlična kao predjelo za Svetog Nikolu. 

Sastojci:

  • 250 g pirinča
  • 1 dimljena pastrmka
  • 3 crvene paprike iz turšije
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • peršun

Priprema:

Dimljenu pastrmku očistite od kože i kostiju i meso iskidajte na manje komade. Pirinač, prethodno obaren u slanoj vodi, procedite i prohladite. Pomešajte ga sa komadićima ribe, iseckanom paprikom, isečenim belim delom praziluka i sitno isečenim crnim i belim lukom. Po ukusu posolite i pobiberite. Prelijte sa malo maslinovog ulja, promešajte i dodajte sveže seckani peršun.