PIKANTNI GULAŠ OD POVRĆA: Odličan izbor ako ste na nekom režimu ishrane ili postite - i ako nema meso, super je

Bez mesa, samo od povrća, napravite preukusan gulaš.

Shutterstock

Pikantni gulaš bez mesa je odličan izbor kada ste na dijeti, postite ili ste vegeterijanac. Ako ne volite začinjenu i ljutu hranu slobodno izbacite papričicu, a povrće možete da koristite po želji. Odličan je za ručak uz domaću kiselu pavlaku i vruć hleb. Okupite porodicu za stolom, jer bez obzira što nema mesa svima će se dopasti na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 1 srednja tikvica
  • 1 srednji patlidžan
  • 2 male ljute paprike
  • 2 srednje slatke paprike
  • 2 mala crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 čaša pasulja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 3 kašike paradajz sosa

Priprema:
Tikvice, patlidžan, ljutu papriku, slatku papriku i crni luk isecite na kockice. Pasulj skuvajte ili koristite onaj iz konzerve, samo prethodno procedite. Povrće (sve sem ljute paprike i pasulja) dinstajte na laganoj temperaturi. Kada omekša i postane tečno dodajte paradajz sos, začine po želji i ljutu papriku. Dodajte i pasulj, pa poklopite i kuvajte još 20 minuta. Služite sa pavlakom i hlebom. 

Izvor: Stvar ukusa