PANIRANI ŠARAN IZ RERNE: Biće podjednako hrskav i bez kapi ulja, a marinada mu daje poseban šmek 

Jednostavno i lako pripremite šarana prečenog u rerni.

Shutterstock

Šaran spada među najukusnije slatkovodne ribe. Vreme je posta, pa vam donosimo recept za šarana iz rerne koji je će biti jedan od onih zalogaja u kojima ćete uživati. Šaran je inače jedna od omiljenih vrsta ribe mnogima, a ako ga dobro spremite i oni koji ga manje vole rado će posegnuti za ovim jelom. Marinada će mu dati poseban šmek, a ceo postupak pripreme je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • 12 parčića šarana
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • pola kašičice peršuna
  • 1 limun
  • 1 kašičica biljnog začina
  • so

Za marinadu:

  • 2 dl ulja
  • 2 čena belog luka
  • sok od jednog limuna
  • pola veze svežeg peršuna

Priprema:

Parčiće šarana dobro usolite i ostavite da odstoje sat vremena. Napravite marinadu tako što ćete pomešati ulje, sok od limuna, sitno seckan beli luk i sitno iscekan sveži peršun. Izvadite ribu iz frižidera i svako parče premažite ovom marinadom sa obe strane, pa vratite u frižider posudu u kojoj je riba, a koju ćete poklopiti folijom na još sat vremena da se marinira. Pleh u kom ćete peći ribu obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 stepeni. U dubljoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, mlevenu papriku, suvi začin i suvi peršun. Svako parče ribe uvaljajte u ovu mešavinu i pažljivo slažite u pleh. Ribu pecite 20 minuta sa jedne strane, potom svako parče okrenite, pa pecite još 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa