POSNI ČOKOLADNI MAFINI SA VIŠNJAMA: Nikad jednostavnija priprema, a nestaće sa stola čim ih poslužite

Posni mafini za višnjama spremaju se očas posla.

Shutterstock

Ovaj praktičan i ukusan slatkiš sprema se brzo i lako, a recept koji vam donosimo je toliko jednostavan da mogu bez greške da ih naprave i početnici u kuhinjii. Mafini su mnogima jedan od omiljenih slatkiša, a za vreme posta zgodno je imati nove ideje čime da se zasladimo.

Sastojci:

  • 3 šolje brašna
  • 1 šolja gazirane vode
  • 300 g višanja iz kompota
  • pola šolje šećera
  • pola šolje ulja
  • 2 kašike kako praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • šećer u prahu sa posipanje

Priprema:

U posudu sipajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, šećer i cimet. Izmešajte suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu. Ocedite višnje iz kompota i dodajte ih u smesu. U kalupe za mafine stavite papirne korpice, pa ih punite smesom skoro do vrha. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite pleh u nju, pa pecite mafine 40 minuta. Da biste proverili da li su dobro pečeni ubodite ih čačkalicom po sredini i ako na njoj ništa ne ostaje možete da ih izvadite.

Izvor: Stvar ukusa