Pastrmka iz rerne sa začinskim biljem

Pastrmka iz rerne priprema se sa začinskim biljem, belim lukom i limunom i vrlo je lagan i aromatičan ručak, idealan za posne slave.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg i 360 g fileta pastrmke (sa kožom)
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 2 limuna, izrendana korica i isceđen sok
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
  • 4 vlašca, sitno seckana
  • 120 g seckanog peršunovog lišća
  • so i biber po ukusu

Recept za pastrmku iz rerne:

Kako biste napravili ribu, zagrejte rernu na 200 ° C. Pastrmku osušite papirnim ubrusima. Napravite marinadu tako što ćete prvo da pomešate maslinovo ulje, koricu limuna, sok od pola limuna (ostatak ostavite za kasnije), kim, papriku, tucanu papriku, beli luk, vlašac, svež peršun, i veliki prstohvat soli i bibera.

U posudu za pečenje ubacite filete pastrmke, i okrećite ih da ih premažete marinadom sa obe strane. Poređajte, kožom nadole, u jednom sloju u posudu za pečenje. Ostavite na stranu nekoliko minuta dok se rerna zagreva. Pecite u zagrejanoj rerni 10 do 12 minuta ili dok riba ne postane neprozirna i lako se ljušti na dodir viljuške.

Čim je riba gotova, dodajte preostali limunov sok i pospite peršun za ukras. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da isprobate i 3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana.

Pročitajte kako se prave domaći riblji štapići od fileta oslića

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se čisiti riba  Instagram/pp_recepti_kbzu

StvarUkusa