Praznici stižu i svi se raduju svečanoj trepzi. Ono što će se obavezno naći su najpopularnije salate,a to su ruska i mimoza, kao i pečenje. Umesto klasičnih obradujte porodicu i goste drugačijim salatama, koje su jednako ukusne kao i ruska, ali su mnogo lakše za pripremu. Salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim povrćem je naš predlog kako da zamenite najčuveniju salatu, a da svi budu zadovoljni.
- Sastojci:
- 350 g mariniranih pečuraka
- 300 g pilećeg filea
- 3 jajeta
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 kisela krastavca
- 2 kašike majoneza
- kurkuma
Priprema:
Belo meso posolite i pospite kurkumom sa obe strane. Lepo utrljajte, pa pržite. Kada okrenete meso na drugu stranu da se prži dodajte malo vode, poklopite i ostavite da se krčka dok ne bude gotovo. Zatim izvadite meso iz tiganja, pa isecite na sitnije kockice. U tiganju propržite i sitno seckan crni luk, pa dodajte šargarepu iseckanu na sitne kockice. Sve je gotovo kada povrće omekša. U posudi pomešajte meso, šargarepu, crni luk, seckane marinirane pečurke i kiseli krastavac. Na kraju dodajte i seckana kuvana jaja. Posolite, pobiberite, dodajte majonez i dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem