Praznici stižu i svi se raduju svečanoj trepzi. Ono što će se obavezno naći su najpopularnije salate,a to su ruska i mimoza, kao i pečenje. Umesto klasičnih obradujte porodicu i goste drugačijim salatama, koje su jednako ukusne kao i ruska, ali su mnogo lakše za pripremu. Salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim povrćem je naš predlog kako da zamenite najčuveniju salatu, a da svi budu zadovoljni. 

  • Sastojci:
  • 350 g mariniranih pečuraka 
  • 300 g pilećeg filea 
  • 3 jajeta 
  • 2 crna luka 
  • 2 šargarepe
  • 2 kisela krastavca 
  • 2 kašike majoneza
  • kurkuma

Priprema:
Belo meso posolite i pospite kurkumom sa obe strane. Lepo utrljajte, pa pržite. Kada okrenete meso na drugu stranu da se prži dodajte malo vode, poklopite i ostavite da se krčka dok ne bude gotovo. Zatim izvadite meso iz tiganja, pa isecite na sitnije kockice. U tiganju propržite i sitno seckan crni luk, pa dodajte šargarepu iseckanu na sitne kockice. Sve je gotovo kada povrće omekša. U posudi pomešajte meso, šargarepu, crni luk, seckane marinirane pečurke i kiseli krastavac. Na kraju dodajte i seckana kuvana jaja. Posolite, pobiberite, dodajte majonez i dobro sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE