Za Novu godinu se svi trude da naprave najlepša jela koja će ukrasiti svaku svečanu trepzu. Naravno da praznici ne mogu da se zamisle bez pečenja i ruske, ali i predjela su ono čemu se raduju svi, a neodoljive školjke punjene krompirom i kuvanim jajima biće apsolutni hit. Prave se od lisnatog testa, a punjenje možete i po izboru. Naš predlog ja da to bude od navedenih sastojaka. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 lisnato testo
- 1 jaje
- Za punjenje:
- 2 krompira
- 7 surimi (krabinih) štapića (može i losos)
- 2 kašike kukuruza
- 1/4 crnog luka
- 2-3 lista zelene salate
- 1 kašičica vlašca
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika kečapa
- malo maslinovog ulja
- 2 jajeta
Priprema:
Na lisnatom testu isecite 6 krugova pomoću kalupa. Ako imate reckavi kalup, biće još bolje. Savijte testo kao na slici kako bi oblikovali školjku. Nožem zasecite kao na slici. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa premažite umućenim jajetom. Pecite na 200°C nekih 8-10 minuta. Za to vreme isecite krompir na sitne kocice i skuvajte, pa procedite. Ako koristite surimi štapiće, prvo ih par minuta propržite na malo ulja, pa iseckajte, a ako koristite dimljeni losos samo ga iseckajte. Pomešajte, pa dodajte kukuruz, sitno seckani crni luk, seckanu zelenu salatu, vlašac, majonez, kečap i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite. Dobro promešajte. Testo presecite na pola, ali ne do kraja, pa napunite filom, a onda stavite jaje koje ste prethodno skuvali i isekli na četvrtine.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem