Kada su neke svečane prilike, kao što je Nova godina, svaka domaćica se trudi da se pokaže u što boljem svetlu. Na stolu se obično nalaze sarma, ruska i pečenje, oni su nezaobilazni, ali takođe ništa manje nisu bitne ni novogodišnje torte. Kada je reč o poslasticama, najbolje su svakako torte sa bogatim filom i kikirikijem, a ako se lako prave to je onda dodatni plus. Ova se pravi kao čizkejk sa glazurom od čokolade i ukrašava se seckanim kikirikijem. 

  • Sastojci:
  • 250 g mlevenog keksa
  • 80 g putera
  • 400 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 450 g slatke pavlake
  • Za glazuru:
  • 100 g crne čokolade
  • 120 slatke pavlake 
  • seckani kikiriki

Priprema:
Keks pomešajte sa istopljenim puterom i dobro sjedinite. Na tacnu stavite obruč i sipajte smesu od keksa. Dobro utisnite i stavite u frižider dok spremite fil. Umutite krem sir u jednoj posudi, a u drugoj slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Pomešajte i sjedinite špatulom. Sipajte preko keksa i lepo poravnajte. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko fila. Ivicu pokrijte sekcanim kikirikijem i stavite u frižider da se stegne. Skinite obruč i tortu obložite seckanim kikirikijem. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE